O expertiză tehniă imobiliară a locuinței este o examinare limitată, neinvazivă a stării unei case, adesea în legătură cu vânzarea acelei case. Inspecțiile la domiciliu sunt de obicei efectuate de un inspector de locuințe care are pregătirea și certificările pentru a efectua astfel de inspecții. Inspectorul întocmește și transmite clientului un raport scris de constatări. În general, inspectorii de imobile recomandă ca potențialii cumpărători să li se alăture în timpul vizitelor lor la fața locului pentru a oferi context pentru comentariile din rapoartele lor scrise. Clientul folosește apoi cunoștințele dobândite pentru a lua decizii în cunoștință de cauză cu privire la achiziția imobiliară în așteptare. Inspectorul tehnic descrie starea locuinței în momentul inspecției, dar nu garantează starea viitoare, eficiența sau speranța de viață a sistemelor sau componentelor.
Uneori confundat cu un evaluator imobiliar, un inspector tehnic de imobile sau home inspector determină starea unei structuri, în timp ce un evaluator determină doar valoarea unei proprietăți pentru bancă. În Romania, deși nu este reglementată legislația inspectoriilor tehnici de imobile, există asociații profesionale pentru inginerii inspectorii tehnici de imobile care oferă oportunități de educație, formare și continuare profesională pentru atestarea de către Inspectoratul de Stat în Construcții ca diriginte de șantier. O inspecție tehnică profesională a imobilului este o examinare a stării actuale a unei case, mai exact stabilește stadiului fizic actual. Inspecțiile tehnice înainte de achiziție a imobilului identifică problemele clădirii, identifică soluții la problemele găsite și rezultatele previzionate ale acestora, toate redactate si asumate intr-un raport tehnic de catre inspectoru atestat. O inspecție tehnică a proprietății este un raport tehnic bazată pe verificarea cu aparatură specifică a structurilor, modului de implementare al proiectului tehnic de execuție și a instalațiilor unei proprietăți. Inspecția tehnică imobiliară oferă unui cumpărător, chiriaș sau alt consumator de informații, date valoroase despre condițiile proprietății înainte de cumpărare. Achiziția și căutarea unei case poate fi o sarcină dificilă, mai ales atunci când parcă nu găsești una care să-ți placă. Cel mai bun mod de a face lucrurile este să vă asigurați că există o inspecție tehnică a proprietății înainte de a cumpăra o proprietate.
Expertiza tehnica imobiliara ofera clientilor evaluari calitative (ispectii vizuale si cu aparatura tehnica in functie de caz) ale starii imobilului si a structurii sale, si poate fi de un real folos pentru viitori clienti sau investitori din domeniu, oferindu-le informatii si sfaturi specializate pentru a lua decizii informate cu privire la cladirile vizate. Expertiza tehnică imobiliara reprezintă evaluarea stării tehnice a unei clădiri existente sau nefinalizate prin intermediul unui proces de testare neinvaziv, inspectare, analiză și evaluare in cadrul procesului de urmarire curenta a constructiei. In caz de descoperire a unor defecte ce pot afecta cerintele fundamentale (i.e. rezistenta si stabilitate, protectie incendiu, etc.) se vor recomanda prin raportul tehnic de constatare investigatii suplimentare prin incercari distructive si achizitia servicii de proiectare/expertizare MLPAT pe fiecare domeniu de autorizare.
Verificare structura,hidroizolatii si finisajea apartament sau casa
Inspectia vizuala: Se realizeaza o inspectie amanuntita a intregului apatentie la detalii. Se verifica starea structurii din beton armat sau dinzidarie portanta pentru a identifica fisuri, deformari sau alte semne dedeteriorare precum si corespondenta acesteia cu plansele din proiectul tehnic.
Evaluarea fundației: Analizăm fundația pentru a ne asigura ca este solidă și conformă cu normele în vigoare. Verificăm adâncimea, materialele utilizate, tasarile, pentru a identifica orice potențiale probleme din timpul executiei.
Masuratori: Se efectueaza masuratori ale diferitelor elemente construa verifica daca acestea corespund proiectului initial.
Teste nedistructive: Se utilizeaza diverse metode nedistructive pentrustarea materialelor si a identifica eventualele defecte interne.Multe defecte, precum fisurile in pereti,infiltratiile de apa sau puntile termice, nu sunt vizibile la o prima vedere
Izolația termică: Verificăm dacă izolația termică este corespunzătales în zonele cu risc de condens (colțuri, îmbinări).
Pret home inspector inspectie tehnica imobiliara
Raport tehnic home inspector
Home Planning best home inspector
Aparate folosite
Aveți un nou proiect și doriți să aflați mai multe informații despre serviciile noastre? Puteți completa formularul de mai jos ori ne puteți contacta telefonic sau prin e-mail.
Șoseaua Fabrica de Glucoză 6-8, București 020332